Historia ja tausta

Rotterdamin Wereldmuseum on museo, joka sijaitsee Rotterdamin kaupungissa Hollannissa. Museo avattiin vuonna 1885 ja sen ensisijainen tarkoitus oli esitellä hollantilaisten merenkulkijoiden ja maailmanmatkaajien tuomia esineitä ja kulttuureita.

Museon perustaja, Leendert Williem van Ravenstein, oli kulttuurin ystävä ja intohimoinen keräilijä. Hän halusi tuoda Rotterdamiin eri mantereiden kulttuureja ja herättää mielenkiintoa maailman etnografista kokoelmaa kohtaan.

Museo oli alun perin nimeltään Rotterdamin Etnografinen museo ja se sijaitsi Historisch Delfshaven -alueella. Näistä vaatimattomista alkuajoistaan lähtien museo on kasvanut huomattavasti ja hankkinut laajan kokoelman esineitä eri puolilta maailmaa.

Kokoelmat ja näyttelyt

Wereldmuseumissa on monipuolinen kokoelma, joka sisältää yli 180 000 esinettä Afrikasta, Aasiasta, Oseaniasta ja Amerikasta. Kokoelman keskittyy etnografiaan, taiteeseen ja kulttuureihin eri puolilta maailmaa.

Museossa on pysyvä kokoelma, joka esittelee eri maiden kansantaiteita, uskonnollisia esineitä, vaatteita, kalusteita ja arkeologisia löytöjä. Tämän lisäksi Wereldmuseum järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka käsittelevät erilaisia aiheita maailman kulttuureista ja historiasta.

Museon näyttelyt antavat vierailijoille mahdollisuuden tutkia erilaisia kulttuureita, oppia niiden historiasta ja arvostaa niiden taiteellista perintöä. Wereldmuseum pyrkii edistämään kulttuurien välistä ymmärrystä ja herättämään ajatuksia kulttuurien monimuotoisuudesta.

Museon tarina

Vuonna 2004 Wereldmuseum palasi juurilleen ja avasi uudelleen Historisch Delfshavenissa sijaitsevassa rakennuksessa. Uusi museo tarjosi modernin ympäristön esineiden esittelyyn ja tarjosi samalla vierailijoille mahdollisuuden tutustua eri kulttuureihin.

Wereldmuseum on käynyt läpi lukuisia muutoksia ja uudistuksia, mutta sen perimmäinen tehtävä ei ole muuttunut: edistää maailmankansalaisten välistä ymmärrystä ja kunnioitusta erilaisia kulttuureja kohtaan. Museo tarjoaa monipuolisen oppimisympäristön, joka sopii niin aikuisille kuin lapsillekin.

Nykyään Wereldmuseum on yksi Rotterdamin tunnetuimmista museoista ja se houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita ympäri maailmaa. Museo jatkaa kokoelmiensa kasvattamista ja tarjoaa laadukkaita näyttelyitä, jotka herättävät uteliaisuutta ja innostusta maailman monimuotoisuudesta.

Virtuaalikierros

Rotterdamin Wereldmuseum tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua museon näyttelyihin myös virtuaalisesti. Museon verkkosivuilla on saatavilla virtuaalikierros, jonka avulla voi tutustua museon kokoelmiin ja näyttelyihin tarkemmin etukäteen tai vaikka kotisohvalta käsin. Virtuaalikierroksen avulla voi kiertää museon tiloja, tarkastella taideteoksia ja oppia lisää eri kulttuureista.

Virtuaalikierroksen avulla voi tutustua esimerkiksi Wereldmuseumin ajankohtaiseen näyttelyyn, joka käsittelee maailman eri uskontoja. Kierroksella näkee näyttelyn eri osiot ja teokset yksityiskohtaisemmin ja voi lukea lisätietoja kunkin teoksen taustoista. Virtuaalikierros tarjoaa interaktiivisen ja immersiivisen kokemuksen museosta, vaikka ei pääsisikään paikan päälle.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Wereldmuseumin ohjelmassa on runsaasti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka rikastuttavat museokäyntiä entisestään. Museossa järjestetään esimerkiksi opastettuja kierroksia, luentoja, työpajoja ja musiikkitapahtumia. Näiden tapahtumien avulla vierailijat voivat syventää tietämystään eri kulttuureista ja oppia uutta eri uskonnoista, taiteesta ja historiasta.

Esimerkiksi opastetulla kierroksella museon asiantuntevat oppaat johdattavat vierailijat näyttelyyn ja avaavat näyttelyn teemoja ja taustoja. Opastuksen avulla voi oppia tuntemaan eri kulttuurien tapoja ja traditioita sekä ymmärtää paremmin maailman monimuotoisuutta.

Opastus ja Koulutus

Wereldmuseumin tarjoama opastus ja koulutus ovat museon tärkeä osa-alue. Museossa järjestetään erilaisia opetusohjelmia ja kursseja, jotka on suunnattu eri ikäisille ja eri koulutustasoille. Opastuksella halutaan tarjota vierailijoille perusteellinen ja syvällinen käsitys museon näyttelyistä, mutta myös laajemmin maailmankulttuureista.

Kuvia koululaisryhmälle suunnatussa opastuksessa käytetään esimerkiksi interaktiivisia menetelmiä ja tehtäviä, joiden avulla oppilaat voivat syventää tietojaan eri kulttuureista. Opastus voi liittyä esimerkiksi tiettyyn näyttelyyn tai teemaan, ja sen avulla oppilaat voivat oppia uutta erilaisista uskonnoista, perinteistä ja taiteesta. Museo tarjoaa myös koulutusta opettajille, jotta nämä voivat hyödyntää museon aineistoja ja näyttelyitä omassa opetuksessaan.

Museokauppa

Wereldmuseumin museokaupasta löytyy laaja valikoima eksoottisia ja kulttuurisiin aiheisiin liittyviä tuotteita. Voit ostaa ainutlaatuisia käsitöitä eri puolilta maailmaa, kuten koruja, tekstiilejä, keramiikkaa ja sisustustuotteita. Lisäksi museokaupasta löytyy myös laaja valikoima kirjoja ja julkaisuja eri aiheista, kuten antropologia, arkeologia ja kulttuurintutkimus. Museokauppa on avoinna museon aukioloaikoina ja siellä voi maksaa käteisellä, pankki- tai luottokortilla.

Kävijän opas

Wereldmuseum tarjoaa kävijöilleen monipuolisen opastuksen eri aihepiireissä. Opastetut kierrokset johdattavat vierailijat museon näyttelyihin ja tarjoavat syvällisempää tietoa esillä olevista kokoelmista ja näyttelyistä. Lisäksi museossa on äänitallenteilla varustettuja opaskännyköitä, joiden avulla voit tutustua näyttelyihin omatoimisesti. Kännyköitä on saatavilla usealla eri kielellä. Museosta voi myös ostaa käsiohjelmia, joissa on tietoa näyttelyistä ja museon taustasta.

Aukioloajat ja liput

Wereldmuseumin aukioloajat vaihtelevat kausittain, joten ennen museovierailua on hyvä tarkistaa ajan tasalla olevat tiedot museon verkkosivuilta. Museo on yleensä avoinna tiistaista sunnuntaihin. Liput museoon voi ostaa ennakkoon verkkosivuilta tai museon lipunmyynnistä paikan päältä. Museossa on myös erikoishintoja, kuten opiskelija- ja seniorialennukset, sekä erilaisia ryhmätarjouksia. Lisäksi Wereldmuseum tarjoaa erilaisia kulttuuritapahtumia ja työpajoja, jotka ovat usein maksuttomia tai pienellä lisämaksulla.

Sijainti

Wereldmuseum sijaitsee Rotterdamin keskustassa Willemskade-kadulla, lähellä Erasmus-siltaa. Museoon on hyvät julkiset liikenneyhteydet ja lähimmät raitiovaunupysäkit ovat aivan museon vieressä. Lisäksi lähellä on useita parkkimahdollisuuksia, joten museoon voi saapua myös omalla autolla. Wereldmuseum on helppo löytää ja se on kätevästi lähellä muita nähtävyyksiä ja kauppoja, joten museon voi yhdistää helposti muuhun Rotterdamin vierailuun.


Kommentit

Wereldmuseum — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>