Haag on rannikkokaupunki noin 50 minuutin junamatkan päässä Amsterdamista lounaaseen. Se on Hollannin kolmanneksi suurin kaupunki, mutta sitä ei voi kutsua yhtä meneväksi kuin esimerkiksi pääkaupungin alueita. Toisaalta Haag ei varsinaisesti ole tylsäkään, vaan sen voi helposti laskea Hollannin parhaiden matkakohteiden listalle. Kaupungissa toimii moni suuryritys, joten siinä missä Amsterdamissa näkee turisteja ja opiskelijoita, Haagissa näkyy ihmisiä puvuissaan rientämässä töihin. Hollanti on monipuolinen maa. Jos pääkaupungin hälinä on liikaa, Haag sopii lapsiperheille tai rauhallisemmasta menosta pitäville.

Tämä kattava Haag matkaopas antaa lisää tietoa kaupungin historiasta nykypäivään ja tietysti parhaat nähtävyydet.

Loma Haagin kaupungissa Hollannissa

Haagin historia

Haagin kaupunki on perustettu jo 1200-luvun puolessa välissä. Pitkä historia näkyy kaupunkikuvassa vaikka uudistuksia on tehty paljon etenkin viime vuosikymmenen aikana. Toisen maailmansodan aikana Haag kärsi tuhoista, mutta niitä paikattiin ahkerasti sodan jälkeen. Haag oli siihen aikaan Euroopan suurin rakennusalue ja kaupunki laajeni joka suuntaan. Samaan aikaan populaatio kasvoi. Tänä päivänä Haagissa on yli 500 000 asukasta.

Nykyään kaupunki on modernisoitunut muun maan mukana nopeasti. Etenkin keskustassa näkee tyylikkäitä rakennuksia ja arvokkaan näköistä väkeä. Kaupunki on täynnä erilaisia yrityksiä, jotka ovat houkutelleet paikalle työntekijöitä ulkomailtakin. Amsterdamiin verrattuna ilmapiiri ei ehkä ole yhtä liberaali, jotkut itse asiassa kuvailevat sitä jopa konservatiiviseksi. Puistoalueita löytyy paljon ja ne sopivat erinomaisesti oleskeluun. Muihin kaupunkeihin verrattuna kanaaleja ei kuitenkaan ole yhtä paljon.

Haagissa sijaitsee tärkeitä rakennuksia, kuten Hollannin parlamentti sekä useampi YK:n päämaja, mukaanlukien kansainvälinen tuomioistuin. Lisäksi sieltä löytyy öljy-yhtiö Shellin päämaja.

Matkusta Haagiin

Suomesta voi lentää suorilla lennoilla Amsterdamiin Schipholin kentälle, mutta lähin lentokenttä on Rotterdam. Jälkimmäiseen ei aina ole suoria lentoja, vaan Hollanti lennot suuntautuvat useimmiten Amsterdamiin. Sieltä voi kuitenkin ottaa junan suoraan Haagiin.

Koska Hollanti ei ole suuri, paras tapa matkustaa maan sisällä on julkinen liikenne. Junat kulkevat säännöllisesti eikä junalla matkustaminen Hollannissa ole kallista. Budjettimatkailu Hollannissa on sekin helppoa erityisesti kesäisin, sillä pyöräily sujuu monissa kaupungeissa hyvin.

Haag nähtävyydet

Suurimmat nähtävyydet ja käyntikohteet sijaitsevat keskustassa. Plein on eräänlainen hienostunut torialue, jossa on paljon kahviloita ja baareja. Kesäisin ne ovat täynnä ihmisiä ja tunnelma on rattoisa. Keskellä Haagin Plein-toria on Willem van Oranjen patsas. Hänen syytään on oranssin suosiminen hollantilaisten keskuudessa, lue lisää aiheesta täällä. Haagin keskustassa sijaitsee monia museoita ja taidegallerioita sekä uusi ja vanha kaupungintalo. Rakennukset ovat komeita verrattuna suomalaiseen rakennustyyliin.

Statenkwartierin alue on tunnettu 1800-luvun huviloistaan ja siellä sijaitsee näyttävä Rauhan Palatsi, Vredespalais. Lisäksi alueella on paljon puistoja, ravintoloita ja delicatessen-kauppoja. Turistit käyvät täällä usein, joten alueeseen ja sen kohteisiin on panostettu. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi päiväretken kohteeksi. Nuorempia matkaajia kiinnostaa Museon, joka on interaktiivinen tiedemuseo.

Mikäli kaupunkielämästä kaipaa vaihtelua, voit poiketa Haagin lähellä sijaitsevalla rannalla Scheveningenissä.

Haag sää

Kuten Hollannissa yleensäkin, kannattaa varautua sateeseen minä vuodenaikana tahansa.  Sade ei välttämättä ole kovinkaan rajua, mutta sateenvarjoa tai sadetakki on silti hyvä pakata mukaan. Kesällä lämpöasteita on 21 °C jopa 30 °C joten hyviäkin päiviä näkyy! Talvisin Haagin sää ei ole kovinkaan kylmä, vain 0-10 °C. Sade kuitenkin tekee talvisäästä joskus epämiellyttävää.

Suositut ravintolat Haagissa

Ravintola Alexander The Hague on edullinen ravintola, jossa annokset kuitenkin ovat tasokkaita. Ruokalistalta löytyy tyypillisiä hollantilaisia ruokalajeja, mutta myös eksoottisempia vaihtoehtoja kuten oisterit.

Haagissa on paljon hyviä indonesialaisia ravintoloita sekä keskustassa että hieman keskustan ulkopuolellakin. Makean ystäville kelpaa varmasti kaupungin paras jäätelöbaari Florencia.

Haag on erinomainen kohde niin päivän reissuille kuin pidemmillekin matkoille. Kuten sanottu, Hollannissa matkailu sujuu helposti maan pienen koon takia. Eli valitsitpa sitten minkä tahansa kohteen, voit olla varma, että pääset lyhyessä ajassa käymään muissakin paikoissa.

 


Kommentit

Haag — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>