Eftelingin historia

Efteling on Hollannin suurin ja vanhin huvipuisto, ja se sijaitsee Kaatsheuvelissa, noin 100 kilometriä Amsterdamista etelään. Huvipuisto avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1952 ja se on sittemmin kasvanut suureksi ja suosituksi matkailukohteeksi.

Eftelingin tarina alkoi jo vuonna 1933, kun pastorin tytär Anton Pieck perusti yhdessä ystäviensä kanssa pikku huvipuiston. Aluksi alueella oli vain muutama pieni karuselli, mutta kiinnostus kasvoi nopeasti ja pian huvipuisto laajeni.

Huvipuiston todellinen menestys alkoi kuitenkin vasta 1950-luvulla, kun Pieck kohtasi Peter Reijndersin. Reijnders oli erikoistunut elokuvien erikoistehosteisiin ja hän toi Eftelingiin uudenlaista maagisuutta ja taikuutta. Tämä yhdistelmä oli suuri menestys, ja Efteling muuttui nopeasti yhdeksi Hollannin suositummista matkailukohteista.

Nykyään Efteling on suosittu niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa, ja siellä vierailee vuosittain miljoonia kävijöitä. Huvipuisto on saavuttanut mainetta erityisesti satumaisista teemoistaan ja ympärivuotisista tapahtumistaan. Efteling onkin saanut useita palkintoja ja tunnustusta huvipuistoteollisuudessa.

Eftelingin vetonaulat

Eftelingissä on useita suosittuja vetonauloja, jotka houkuttelevat kävijöitä ympäri maailmaa. Yksi tunnetuimmista vetonauloista on ”Sprookjesbos”, eli Satupuisto. Satupuistossa vieraat pääsevät tutustumaan erilaisiin satuolentoihin ja -hahmoihin. Puistoon on rakennettu yli 25 erilaista satulinnamaista rakennelmaa, jotka muodostavat satumaisen kokonaisuuden.

Toinen suosittu kohde on ”Villa Volta”, joka on Eftelingin ensimmäinen vaaleanpunainen rakennus. Villa Volta on salaperäinen talo, jonka sisällä vieraat voivat kokea ainutlaatuisen kummitustarinan. Talo pyörii ylösalaisin, joka luo mielenkiintoisen ja hieman pelottavankin tunnelman.

Erityisen suosittu on myös ”Droomvlucht”, joka on yksi Eftelingin vanhimmista nähtävyyksistä. Droomvlucht on kävelyreitti, joka kulkee läpi ihmeellisen metsän ja satumaisten maailmojen. Vieraat voivat ihailla kauniita nukketalomaisia kohtauksia, jotka heräävät eloon valo- ja äänitehostein.

Eftelingin huvipuistolaitteet

Vaikka Efteling tunnetaan erityisesti saduistaan ja teemoistaan, huvipuistossa on myös useita jännittäviä huvipuistolaitteita. Yksi suosituimmista laitteista on ”Baron 1898”, joka on huvipuiston jyrkimmistä vuoristoradoista. Rata on 37 metriä korkea ja sen huippunopeus on yli 90 kilometriä tunnissa. Baron 1898 tarjoaa todellisen adrenaliiniryöpyn rohkeimmille vierailijoille.

Toinen jännittävä laite on ”Python”, joka on yksi Eftelingin ikonisimmista vetonauloista. Python on vuoristorata, jossa on yhteensä neljä loop-kierrosta. Rata on 750 metriä pitkä ja se tarjoaa ainutlaatuisen ja hieman pelottavankin kokemuksen.

Lisäksi Eftelingissä on useita muita huvipuistolaitteita, kuten vesipuisto ”De Vliegende Hollander”, joka on teemaltaan merirosvolaiva. Laitteessa vieraat voivat kokea jännittäviä vesinosuuksia ja pyörteitä.

Kaiken kaikkiaan Efteling tarjoaa monipuolisen valikoiman huvipuistolaitteita ja elämyksiä kaikenikäisille. Huvipuiston ainutlaatuinen satuteema ja magia ovat tehneet siitä suositun niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin matkailijoiden keskuudessa. Efteling ei ole vain huvipuisto, vaan se on koko perheen seikkailu satumaassa.

Eftelingin nähtävyydet

Efteling on yksi Hollannin tunnetuimmista huvipuistoista ja yksi Euroopan vanhimmista huvipuistoista. Se avattiin vuonna 1952 ja siitä lähtien se on lumonnut kävijöitä kauniilla satuaiheisilla nähtävyyksillään. Eftelingin alueella on yli 30 erilaista nähtävyyttä, jotka tarjoavat viihdettä ja jännitystä kaikenikäisille.

Yksi Eftelingin suosituimmista nähtävyyksistä on Fata Morgana, joka on satumainen veneretki Arabian yön maisemiin. Tämä vaikuttava nähtävyys vie kävijät lumoavaan satumaailmaan, jossa voi ihailla eksoottisia rakennuksia, prinsessoja ja aavikoita. Veneitä ohjataan hitaasti veden yli, ja matkalla kohtaa yllättäviä tapahtumia ja hahmoja.

Toinen suosittu nähtävyys on Joris en de Draak -puuhaaja, joka on puinen vuoristorata. Kävijät pääsevät kilpailemaan toisiaan vastaan tässä kahdella radalla varustetussa vuoristoradassa. Radat kulkevat ylös ja alas sekä ympäriinsä, ja matkalla on jännittäviä mutkia ja korkeita kallioita. Tämä nähtävyys tarjoaa vauhtia ja jännitystä rohkeille seikkailijoille.

Eftelingissä on myös paljon nähtävyyksiä pienemmille lapsille. Esimerkiksi Carnaval Festival on iloinen ja värikäs maailmanympärimatka, jossa lapsia viihdyttävät erilaiset animaatiot ja musiikki. Fairytale Forest, eli Sademetsän Kylä, puolestaan on satuaiheinen alue, jossa on esillä lukuisia satuja ja tarinoita. Lapsia riemastuttaa varmasti myös polkuveneet, jotka kulkevat pitkin pieneen kanavaan rakennettua rataa.

Eftelingin tapahtumat

Eftelingissä järjestetään vuosittain erilaisia tapahtumia, jotka tuovat lisää jännitystä ja viihdettä huvipuistokäyntiin. Yksi suosituimmista tapahtumista on talvella järjestettävä Winter Efteling, eli Talvinen Efteling. Tämä tapahtuma muuttaa huvipuiston lumiseksi satumaaksi, ja alueella järjestetään erilaisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä talven teemalla. Vierailijat voivat esimerkiksi luistella luonnonjäällä, ihmetellä lumisia satuhahmoja ja nauttia lämpimistä juomista.

Eftelingissä järjestetään myös erilaisia teemaviikkoja ja -päiviä, jotka vaihtuvat vuodenajan mukaan. Esimerkiksi keväällä huvipuistossa järjestetään kukkaloistoa esittelevä Kevät Efteling, ja syksyllä alueelle ilmestyy kurpitsalyhtyjä Halloween Eftelingin kunniaksi. Teemaviikoilla on erilaisia aktiviteetteja ja esityksiä, jotka sopivat kaikenikäisille kävijöille.

Eftelingin ravintolat

Eftelingissä on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa kävijät voivat nauttia herkullista ruokaa ja virkistäviä juomia pitkän huvipuistopäivän lomassa. Alueelta löytyy niin pikaruokapaikkoja kuin ravintoloitakin, joten vaihtoehtoja on jokaiseen makuun.

Yksi suosittu ravintola Eftelingissä on Raveleijn, joka tarjoaa herkullista hollantilaista ruokaa päivän kruununa onnistunutta illallista nauttien. Ravintola on sisustettu satumaiseksi ja tarjoaa asiakkaille unohtumattoman ruokailuelämyksen. Ravintolasta löytyy myös terassi, jolta voi ihailla Eftelingin kaunista ympäristöä.

Pikaruokapaikoista suosittu vaihtoehto on Het Witte Paard, joka tarjoaa muun muassa hampurilaisia, hot dogeja ja ranskalaisia perunoita. Täällä voi nopeasti tankata energiaa ja jatkaa seikkailua huvipuiston parissa.

Eftelingissä on myös useita kahviloita, joissa kävijät voivat nauttia virkistävää kahvia tai teetä sekä maistella leivonnaisia. Esimerkiksi Polles Keuken on suosittu kahvila, joka tarjoaa herkullisia leivonnaisia ja välipaloja. Kahvilan erikoisuutena on itsestään liikkuvat lautaset ja astiat, jotka luovat satumaisen tunnelman.

Eftelingin ravintolat tarjoavat siis vaihtoehtoja moneen makuun, ja ruokailu on osa huvipuistoelämystä.

Eftelingin majoitusvaihtoehdot

Efteling on yksi Hollannin suosituimmista huvipuistoista, ja se sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Amsterdamista. Jos haluat viettää enemmän aikaa huvipuistossa tai nauttia Eftelingin ympäristöstä, voit majoittua Eftelingin omassa hotellissa tai valita muita majoitusvaihtoehtoja lähialueelta.

Efteling Hotel on huvipuiston oma hotelli, joka tarjoaa majoitusta kaikenikäisille vieraille. Hotellissa on useita eri teemalla sisustettuja huoneita, kuten satu- ja aarreaittahuoneita, ja se sijaitsee kävelymatkan päässä huvipuistosta. Hotellissa on myös ravintola ja baari, sekä lasten leikkialue. Lapsiperheet voivat nauttia siitä, että hotelli järjestää erilaisia aktiviteetteja lapsille. Efteling Hotel tarjoaa myös erilaisia paketteja, jotka sisältävät majoituksen lisäksi pääsyliput huvipuistoon.

Jos haluat vaihtoehtoisen majoitusvaihtoehdon, voit valita lähialueen hotellit tai loma-asunnot. Kaikenikäisille vieraille sopivia hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja löytyy Eftelingin lähistöltä. Voit valita perinteisen hotellihuoneen tai vuokrata mökin tai huoneiston, jos matkustat isommalla seurueella. Lähialueen majoitusvaihtoehdot tarjoavat yleensä ilmaisen kuljetuksen Eftelingiin, joten voit helposti liikkua huvipuiston ja majoituksen välillä.

Eftelingin liput ja hinnat

Eftelingin pääsylippujen hinnat vaihtelevat riippuen sesongista ja vierailupäivästä. Huvipuisto on jaettu kahteen osaan: Pretpark Efteling ja Efteling Golfpark. Pretpark Efteling on pääosin huvipuisto, jossa on erilaisia laitteita ja nähtävyyksiä kaikenikäisille. Efteling Golfpark taas on golfkenttä, jossa voit nauttia golfin pelaamisesta.

Voit ostaa liput etukäteen verkosta tai ostaa ne suoraan huvipuiston portilta. Huvipuiston liput voi ostaa sekä yksittäisinä että ryhmäkäynteinä. Liput sisältävät rajattoman pääsyn huvipuiston laitteille ja nähtävyyksille. Lapset alle neljä vuotta pääsevät ilmaiseksi huvipuistoon. Efteling tarjoaa myös erilaisia alennuslippuja, kuten ikääntyneille henkilöille, opiskelijoille ja muille ryhmille.

Vinkkejä Eftelingin vierailuun

Efteling on suosittu huvipuisto, joten kannattaa harkita vierailupäivän suunnittelua etukäteen. Huvipuisto on avoinna ympäri vuoden, mutta ruuhkaisimmat ajat ovat yleensä loma-aikoina ja viikonloppuisin. Jos haluat välttää suurimman ruuhkan, kannattaa vierailla huvipuistossa viikolla tai sesongin ulkopuolella.

Kannattaa myös tutustua Eftelingin karttaan etukäteen ja suunnitella, mitkä laitteet ja nähtävyydet haluaa kokea. Kartta auttaa suunnistamaan huvipuistossa, ja voit merkitä mieleesi ne paikat, joissa haluat vierailla ensimmäisenä. Huvipuistossa on useita ravintoloita ja kahviloita, joten voit suunnitella myös ruokailun etukäteen.

Eftelingissä on myös tarjolla erilaisia esityksiä ja tapahtumia, joten kannattaa tarkistaa etukäteen päivän ohjelma. Esimerkiksi satuelämyksiä voi kokea Ravelijn-linnassa, tai nauttia musiikkiesityksistä. Huvipuistossa on myös pienempiä leikkipaikkoja ja hauskoja aktiviteetteja lapsille.

Yhteenvetona, Efteling tarjoaa tarpeeksi aktiviteetteja ja nähtävyyksiä viettääkseen päivän tai jopa useamman huvipuistossa. Voit valita majoituksen Eftelingin omasta hotellista tai lähialueen hotelleista ja loma-asunnoista. Lipun hinta riippuu vierailupäivästä ja sesongista, joten kannattaa varata liput etukäteen. Vinkkinä kannattaa suunnitella vierailu etukäteen, tutustua huvipuiston karttaan ja nauttia erilaisista esityksistä ja tapahtumista.


Kommentit

Efteling — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>