Koiran kanssa Hollannissa

Aina ei löydy hoitopaikkaa koiralle tai ei muuten halua jättää koiraa pois matkasta. Onhan se usein perheenjäsen jonka haluaa nauttivan matkustelusta siinä kuin muutkin. Tämä on artikkeli Matkustamisesta koiran kanssa Hollantiin, tarvittavat tiedot ja vinkit.

Hollanti on viehättävä maa, joka houkuttelee matkailijoita monipuolisella kulttuurillaan, kauniilla kanavillaan ja upeilla maisemillaan. Jos aiot matkustaa Hollantiin koiran kanssa, tässä artikkelissa kerromme tarvittavat tiedot ja annamme vinkkejä onnistuneeseen matkaan.

Hollannin lemmikkiystävälliset säännöt ja vaatimukset

Hollanti asettaa tiettyjä vaatimuksia lemmikkieläimille, jotka saapuvat maahan. Muutamia tärkeitä vaatimuksia ovat:

 1. Lemmikin tunnistusmerkintä: Koirallasi tulee olla mikrosiru tai selkeästi luettava tatuointi, joka toimii tunnistemerkintänä.
 2. Rabies-rokotus: Koirasi tulee olla rokotettu rabiesta vastaan, ja rokotuksen on oltava voimassa vähintään 21 päivää ennen matkaa.
 3. Lemmikkieläinpassi: Koirallasi tulee olla EU:n lemmikkieläinpassi, johon on merkitty kaikki tarvittavat tiedot, kuten tunnistusmerkintä ja rokotustiedot.
 4. Matotesti: Ennen matkaa koirasi on testattava matolääkityksen suhteen.

Matkustaminen Hollantiin koiran kanssa

 1. Lentomatkustus: Jos matkustat koiran kanssa lentäen Hollantiin, tarkista lentoyhtiön säännöt lemmikkien kuljetuksesta. Useimmat lentoyhtiöt vaativat erillisen varauksen lemmikkikuljetusta varten, ja koirasi matkustaa yleensä ruumassa.
 2. Junamatkustus: Hollannin junaverkosto on kattava, ja junamatkustus voi olla kätevä tapa liikkua koiran kanssa. Tarkista kuitenkin junayhtiön säännöt ja vaatimukset lemmikkien kuljettamisesta, ja pidä mielessä, että koirasi on pidettävä kytkettynä ja tarvittaessa suukapulalla varustettuna.

Koiraystävälliset kohteet Hollannissa

Hollannissa on monia koiraystävällisiä paikkoja, joissa voit viettää aikaa lemmikkisi kanssa. Tässä muutamia suosituksia:

 1. Koirapuistot: Hollannissa on useita koirapuistoja, joissa koirasi voi leikkiä ja tavata muita koiria. Esimerkiksi Amsterdamissa Vondelpark ja Haagissa Westbroekpark tarjoavat koiraystävällisiä alueita.
 2. Koiraystävälliset rannat: Hollannissa on myös rantoja, joilla koirasi voi nauttia merestä ja hiekasta. Scheveningenin ranta Haagissa ja Zandvoortin ranta lähellä Amsterdamin kaupunkia ovat suosittuja koiraystävällisiä kohteita.
 3. Kävelyreitit ja puistot: Tutustu Hollannin kauniisiin kävelyreitteihin ja puistoihin, joissa voit nauttia ulkoilusta koirasi kanssa. Keukenhofin puisto Lissessa ja Hoge Veluwen kansallispuisto tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuksia koiran kanssa liikkumiseen.

Koiran hyvinvointi matkan aikana

 1. Ruokinta ja nesteytys: Varmista, että koirallasi on riittävästi ruokaa ja vettä matkan aikana. Muista pitää mukana myös koiran ruokakuppi ja vesikuppi tarpeen mukaan.
 2. Lepo ja liikunta: Tarjoa koirallesi tarpeeksi lepoa ja liikuntaa matkan aikana. Tee taukoja säännöllisesti, jotta koira pääsee ulkoilemaan ja venyttelemään jaloillaan.

Yhteenveto

Matkustaminen koiran kanssa Hollantiin voi olla hieno kokemus, kunhan noudatat maan lemmikkieläinten sääntöjä ja suunnittelet matkasi hyvin. Tutustu koiraystävällisiin kohteisiin ja tarjoamiin palveluihin, jotta voitte nauttia unohtumattomasta ajasta yhdessä Hollannin kauniissa ympäristössä. Huolehdi koirasi hyvinvoinnista matkan aikana ja varmista, että teillä on kaikki tarvittava mukana.

Linkkilista

 1. Hollannin suurlähetystö – Lemmikkieläimet: https://www.netherlandsembassy.fi/lembasades.asp
  • Hollannin suurlähetystön verkkosivusto, jossa on tietoa lemmikkieläinten maahantuontivaatimuksista ja muista käytännön ohjeista.
 2. Visit Holland – Lemmikkien kanssa matkustaminen: https://www.holland.com/fi/tietoa-hollannista/praktista-info/matkailijan-info/lemmikkien-kanssa-matkustaminen-hollantiin.htm
  • Visit Holland -sivusto tarjoaa tietoa lemmikkien kanssa matkustamisesta Hollantiin, koiraystävällisistä kohteista ja aktiviteeteista.
 3. Koiraystävälliset puistot ja rannat Hollannissa: https://www.holland.com/fi/tietoa-hollannista/praktista-info/matkailijan-info/koiraystavalliset-puistot-ja-rannat.htm
  • Sivusto, joka listaa koiraystävällisiä puistoja ja rantoja eri puolilla Hollantia.
 4. Koiraystävälliset hotellit Hollannissa: https://www.bringfido.com/lodging/hotels/country/netherlands/
  • BringFido-sivusto tarjoaa listan koiraystävällisistä hotelleista eri puolilla Hollantia.
 5. Kävelyreitit ja luontokohteet Hollannissa: https://www.holland.com/fi/tietoa-hollannista/praktista-info/matkailijan-info/kaivamaan-saappaita-jalkaan-kavely-ja-luontoretkia.htm
  • Sivusto, joka tarjoaa tietoa kävelyreiteistä ja luontokohteista Hollannissa, joissa voit vierailla koirasi kanssa.

Toivottavasti näistä linkeistä on hyötyä ja ne tarjoavat lisätietoa koiran kanssa matkustamisesta Hollantiin.


Kommentit

Koira mukaan — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>