Toverlandin perustiedot

Toverland on yksi Hollannin suosituimmista huvipuistoista, joka sijaitsee Sevenumissa, Limburgin maakunnassa. Se avattiin vuonna 2001 ja se on nopeasti kasvanut yhdeksi maan suosituimmista matkakohteista niin paikallisten kuin ulkomaalaistenkin kävijöiden keskuudessa.

Toverlandin perusidea on tarjota hauskaa ja jännitystä kaikenikäisille vierailijoille. Puisto koostuu sekä sisä- että ulkotiloista, ja siellä on erilaisia laitteita ja huvituksia, joiden avulla kaikki voivat löytää jotain mielenkiintoista ja sopivaa omaan makuunsa.

Puiston laajuus on noin 30 hehtaaria ja siellä on yhteensä seitsemän eri aluetta, joista jokaisella on oma teemansa ja tarjoaa erilaisia kokemuksia. Toverland tarjoaa myös erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joiden valikoima kattaa erilaisia ruokailuvaihtoehtoja.

Huvipuiston tärkeimmät laitteet

Yksi Toverlandin suosituimmista laitteista on Troy, joka on yksi Euroopan suurimmista puisista vuoristoradoista. Rata on 35 metriä korkea ja sen huippunopeus on 90 km/h. Troy tarjoaa jännitystä ja adrenaliinipiikin kaikille vuoristoradan ystäville.

Toinen suosittu laite puistossa on Booster Bike, joka on ainutlaatuinen moottoripyörän muotoinen vuoristorata. Vierailijat voivat istua moottoripyöränsä päällä ja kokea huimaa vauhtia ja jännitystä radan varrella.

Magic Forest on puiston sisätilojen alue, jossa on erilaisia lapsille sopivia laitteita. Siellä on muun muassa Käärmenukke-teatteri, jossa esitetään viihdyttäviä esityksiä lapsille. Magic Forestin alueella on myös monia muita hauskoja aktiviteetteja, kuten pomppulinna ja palloallas.

Toverlandissa on myös erilaisia vesialueita ja vesilaitteita, kuten uima-altaita ja vesiliukumäkiä. Vesialueilla vierailijat voivat rentoutua ja viettää aikaa vedessä leikkien ja uiden. Vesipuistossa on myös kahvila, jossa voi nauttia virvokkeita ja kevyitä välipaloja.

Toverlandin teemamaailmat

Toverlandissa on seitsemän teemamaailmaa, joista jokainen tarjoaa oman ainutlaatuisen kokemuksensa. Esimerkiksi Magic Forestin teemana on taikuus ja seikkailu. Alueella on viidakon kaltaisia maisemia, satumaisia hahmoja ja paljon erilaisia aktiviteetteja lapsille.

Tutustu Townin teema on vanhanajan kaupunkiympäristö, jossa on pieniä kauppoja ja ravintoloita. Alueella voi kokea vanhanajan tunnelman ja vierailla erilaisissa kaupoissa ja putiikeissa.

Wunderwaldissa on metsäteema, jossa vieraat voivat nauttia luonnon rauhasta ja tehdä vaelluksia metsän siimeksessä. Alueella on myös muun muassa köysiratoja ja kiipeilyseiniä niille, jotka haluavat päästä fyysisesti haastavaan aktiviteettiin.

Toverland tarjoaa siis monipuolisen valikoiman huvituksia ja aktiviteetteja kaikenikäisille vierailijoille. Puisto tarjoaa adrenaliinipiikkejä jännittävillä vuoristoradoillaan, hauskanpitoa erilaisissa vesialueillaan sekä satuja ja seikkailuja teemamaailmoissaan. Se on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka huvipuistojen ystäville ja perhekävijöille.

Ruoka ja juoma Toverlandissa

Toverland on Hollannin suosituin huvipuisto, joka tarjoaa vierailleen monia herkullisia ruoka- ja juomavaihtoehtoja. Puistosta löytyy useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja ja kansainvälisiä ruokia.

Yksi suosituimmista ruokapaikoista Toverlandissa on Magische Vallei Restaurant, jossa tarjoillaan laaja valikoima erilaisia aterioita. Ravintolassa voi nauttia esimerkiksi hampurilaisia, pizzoja, pastoja ja salaatteja. Valikoimasta löytyy vaihtoehtoja myös kasvisruokaa suosiville.

Lisäksi puistosta löytyy useita kahviloita, kuten Pesto Coffee to Go ja Toverhuis, joista voi ostaa pientä purtavaa ja virvokkeita. Kahviloista saa esimerkiksi kahvia, teetä, virvoitusjuomia, jäätelöä ja leivonnaisia.

Toverlandissa on myös oma piknik-alue, jonne voi tuoda omat eväät. Alueelta löytyy pöytiä ja penkkejä, joissa voi nauttia eväitä omassa rauhassa. Piknik-alueelta löytyy myös pieni kioski, josta voi ostaa juomia ja pientä purtavaa.

Kaikissa ravintoloissa ja kahviloissa Toverlandissa on myös huomioitu erityisruokavaliot. Lähes kaikista ruoka-annoksista löytyy vähintään yksi vaihtoehto, joka sopii myös kasvis- tai gluteenittomalle ruokavaliolle. Lisäksi ravintoloista löytyy allergiamerkinnät kaikista ruoista, jotta vierailijat voivat helposti löytää itselleen sopivat vaihtoehdot.

Vinkit perheille ja lapsille

Toverland on erityisen suosittu perheiden ja lasten keskuudessa. Puistossa on paljon erilaisia huvittelumahdollisuuksia, jotka sopivat kaikenikäisille lapsille.

Yksi suosituimmista alueista lapsille on Magic Forest, joka on seikkailullinen metsäalue. Alueella voi seikkailla metsässä ja tutkia erilaisia elämyksiä. Magic Forestista löytyy mm. puumaja, seikkailurata ja erilaisia temppuratoja.

Toverlandissa on myös useita lasten huvipuistolaitteita, kuten karuselleja, pieniä vuoristoratoja ja liukumäkiä. Suosittuja laitteita lasten keskuudessa ovat esimerkiksi Toos-Express ja Autoscooter.

Lisäksi Toverlandissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja esityksiä lapsille ja perheille. Puistossa voi esimerkiksi osallistua lasten discoon tai seurata magiashowta. Puisto järjestää myös erilaisia teemapäiviä ja -viikkoja, joissa tarjolla on erityisohjelmaa lapsille ja perheille.

Toverlandin tapahtumat ja esitykset

Toverlandissa järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja esityksiä. Puistossa on oma teatteri, jossa esitetään musikaaleja, tanssiesityksiä ja muita live-esityksiä.

Yksi suosituimmista tapahtumista on Midzomeravonden, joka järjestetään kesällä. Tapahtuman aikana puisto on avoinna myöhempään iltaan asti ja tarjolla on erityisohjelmaa, konsertteja ja ilotulitusnäytös. Midzomeravonden on suosittu tapahtuma, johon kannattaa varata liput etukäteen.

Lisäksi Toverland järjestää erilaisia teemapäiviä ja -viikkoja pitkin vuotta. Teemapäivillä tarjolla on erityisohjelmaa ja esityksiä liittyen tiettyyn teemaan. Esimerkiksi Halloweenin aikaan puisto muuttuu kummituspuistoksi, jossa tarjolla on kauhuelämyksiä ja erityisiä esityksiä.

Toverlandin tapahtumat ja esitykset vaihtelevat kausittain, joten ajankohtaiset tiedot kannattaa tarkistaa puiston verkkosivuilta ennen vierailua. Puisto päivittää sivuilleen myös tarkempaa tietoa tapahtumista ja esityksistä lähempänä ajankohtaa.

Saapuminen ja majoittuminen Toverlandin läheisyydessä

Toverland on yksi Hollannin suosituimmista huvipuistoista, ja se sijaitsee Sevenumin kaupungissa, noin 30 kilometriä Eindhovenista etelään. Toverland on helppo saavuttaa sekä julkisilla kulkuvälineillä että omalla autolla.

Jos saavut julkisilla kulkuvälineillä, voit matkustaa junalla Eindhovenin rautatieasemalle ja sieltä ottaa bussin suoraan Toverlandiin. Bussiyhteys Eindhovenista Toverlandiin on noin 40 minuutin mittainen, joten matkustusaika on melko lyhyt. Bussi kulkee useita kertoja päivässä, joten aikatauluista ei tarvitse huolehtia liikaa.

Jos saavut omalla autolla, voit ajaa Eindhovenista Toverlandiin noin puolessa tunnissa. Huvipuistilla on ilmainen parkkipaikka vierailijoille, joten auton pysäköinti ei ole ongelma.

Toverlandin läheisyydessä on myös useita majoitusmahdollisuuksia, jos haluat viettää enemmän aikaa alueella. Sevenumissa, lähellä huvipuistoa, on joitakin hotelleja ja bed & breakfast -paikkoja. Voit varata huoneen joko suoraan hotellin verkkosivuilta tai käyttää varaussivustoja, kuten Booking.com tai Hotels.com. Jos haluat yöpyä lähempänä Eindhovenin keskustaa, siellä on myös runsaasti majoitusvaihtoehtoja eri hintaluokissa. Voit valita hotellin alueen, josta lähtee kätevät bussiyhteydet Toverlandiin.

Lippujen hinnat ja aukioloajat

Toverlandin lippujen hinnat vaihtelevat hieman sesongin mukaan, mutta yleensä ne liikkuvat noin 30-40 euron välillä aikuisille ja noin 25-35 euron välillä lapsille. Alle kolmevuotiaat lapset pääsevät puistoon ilmaiseksi. Voit ostaa liput joko ennakkoon verkossa tai saapuessasi huvipuistoon. Ennakkoon ostetut liput säästävät jonottamiselta ja voit aloittaa huvittelun heti puistoon saavuttuasi.

Puiston aukioloajat vaihtelevat myös sesongin mukaan. Yleensä Toverland on avoinna päivittäin klo 10.00-18.00. Kesäaikaan puisto saattaa olla avoinna pidempään, joten kannattaa tarkistaa ajankohtaiset aukioloajat ennen vierailua. Toverland sulkee porttinsa talvella, joten huvipuistossa voi vierailla vain keväästä syksyyn.

Vinkkejä Toverlandin vierailuun

Ennen kuin suuntaat Toverlandiin, kannattaa tutustua puiston nettisivuihin ja tarkistaa päivän ohjelma. Huvipuiston sivuilta löytyy ajantasainen tieto esimerkiksi erikoistapahtumista ja showsta, joten voit suunnitella vierailusi sen mukaan.

Kun saavut Toverlandiin, kannattaa aloittaa aamulla heti aukaisun jälkeen, jotta ehdit käydä kaikissa haluamissasi laitteissa. Suosituimmat laitteet saattavat kerätä jonoja päivän mittaan, joten kannattaa suunnitella oma reitti niin, että pystyt välttämään ruuhkat. Voit myös ladata puiston mobiilisovelluksen, joka näyttää reaaliaikaiset jonotusajat laitteisiin.

Toverlandissa on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia lounasta tai pientä purtavaa. Voit myös tuoda omat eväät mukanasi ja käydä piknikillä jossakin puiston mukavista piknik-alueista.

Muista myös varata tarpeeksi aikaa lepoa ja rentoutumista varten. Toverlandissa on useita viihtyisiä puistonpenkkejä, joissa voit levätä ja nauttia ympäristöstä. Voit myös viettää hetken puiston maisematerassilla ja ihailla huvipuiston näkymiä.


Kommentit

Toverland — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>