KLM eli Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V. on hollantilainen lentoyhtiö. Se voidaan laskea maan johtavimmaksi lentojen tarjoajaksi. Moni suomalainenkin on luultavasti käyttänyt KLM:n palveluita, syynä joko Hollanti lennot tai vaihtolento. KLM:n päämaja sijaitsee Amsterdamin suurimmalla lentokentällä, Schipholin kentällä. Voit lukea lisää Schipholista ja muista Hollannin kentistä täältä.

KLM:n lennot ovat suosittuja monestakin syystä. Tässä artikkelissa listaamme KLM:n parhaat puolet ja lisäksi voit lukea lisätietoa yhtiösta ja sen historiasta.

 

KLM – yksi maailman KLM lentoyhtiovanhimmista

KLM sai alkunsa jo vuonna 1919, kun kahdeksan hollantilaista bisnesmiestä päättivät yhdessä perustaa tavallisille ihmisille lentoja tarjoavaa yrityksen. Ensimmäinen lento tehtiin Lontoosta Amsterdamiin toukokuussa 1920. Ensimmäisten matkustajien joukossa oli englantilaisia toimittajia mukanaan sanomalehtiä. Samana vuonna lentoyhtiön lennoilla matkusti yli 400 matkustajaa. Rahtiakin kuljetettiin yli 22 tonnin edestä. Ensimmäinen lento Euroopan ulkopuolelle tehtiin vuonna 1924. Silloin kohteena oli Jakarta, joka oli yksi Hollannin sen aikaisista siirtomaista.

Seuraavana vuosikymmenenä matkustajia oli jo kymmeniä tuhansia. 1940 kuitenkin Saksa valtasi Hollannin ja toisen maailmansodan aikana toiminta oli rajoitettua. Sodan jälkeen KLM aloitti lentoverkoston rakentamisen uudella innolla. Lentoja tehtiinkin Amerikkojen lisäksi esimerkiksi Afrikkaan ja Karibialle. KLM:llä meni hyvin ja valtiokin kiinnostui osakkuudesta. Ennen 1950 valtio ostikin osan yhtiöstä. 80-luvulla matkustajia lennettiin miljoonia vuosittain. Menestys jatkui 2000-luvulle asti. 2003 KLM yhdisti voimansa ranskalaisen lentoyhtiö Air Francen kanssa. Nykyään yritys tunnetaan nimeltä KLM – Air France.

KLM tänä päivänä

Nykyään KLM tunnetaan tasokkaana lentoyhtiöna. Vaikka halpalentoyhtiöt pyrkivät markkinoille, eivät ne vielä tarjoa lentoja yhtä monipuolisesti kuin suuret yhtiöt KLM mukaanluettuna. KLM on voittanut palkintoja erityisesti ystävällisen henkilökuntansa ansiosta. KLM on kunniakkaasti nimetty myös vanhimmaksi lentoyhtioksi koko maailmassa, jolla on vielä sama nimi kuin aloittaessaan.

Lentoyhtiö seuraa aikaansa ja KLM on vahvasti näkyvissä sosiaalisessa mediassa. Heihin voi ottaa yhteyttä Facebookissa tai Twitterissäkin. Tämä keino on onnistunut hyvin ja asiakkaat kokevat voivansa kommunikoida lentoyhtion kanssa erittäin helposti. Lisäksi KLM on vahvasti mukana hyväntekeväisyystoiminnassa ja muussa sponsoroinnissa.

KLM ja Hollanti

KLM on pitänyt tiukasti kiinni hollantilaisuudestaan. Se näkyy jo yhtiön logossakin. Vaikka logo on muuttunut monestikin vuosien aikana, siinä on aina ollut mukana kruunu muistuttamassa Hollannin kuningaskunnasta. Myos lentojen aikana tarjottava ruokailu on valmistettu hollantilaisten huippukokkien toimesta. Lyhyemmilläkin Euroopan lennoilla on useimmiten tarjolla pientä purtavaa ja kahvia sekä muita juomia täysin maksutta. Palveluun panostetaan, mikä nostaa pisteitä asiakkaiden silmissä. Moni suurempikin lentoyhtio on vähentänyt lentopalvelujaan aterioita myoten. Tämä on herättänyt närää erityisesti silloin jos aterioiden puuttuminen ei näy edullisemmissa lentohinnoissa.

KLM muistaa business-luokan matkustajia hollantilaisten talojen miniatyyri-versioilla. Joka vuosi suunnitellaan uusi talo, joten niitä voi vaikkapa keräillä halutessaan. Yhtiö on tunnettu anteliaisuudestaan ja he haluavat pitää KLM:n hollantilaisen brändin näkyvästi esillä. He ovat siinä kieltämättä onnistuneetkin; valko-vaaleansininen tunnus on tuttu useimmille eurooppalaisille.

KLM palvelut

KLM lentää lähes joka puolelle maailmaa. Lennot tehdään itse tai yhteistyossa muiden lentoyhtioiden kanssa. Lennot voi ostaa joko yhtion nettisivuilta tai KLM:n palvelupisteistä lentokentillä. Matkatoimistotkin välittävät KLM:n lentoja. Check-in palvelut ovat monipuoliset. Sen voi tehdä netissä ja kentällä myos erityisissä automaateissa.

Mikäli lentokertoja tekee useampia vuodessa, voi liittyminen KLM:n etuohjelmaan olla hyvä idea. KLM Flying Blue -etuohjelman avulla voi kerätä palkintomaileja. Kun niitä on kertynyt tarpeeksi, niillä voi saada alennusta tavallisten lentojen hinnasta sekä muitakin etuja. Etuohjelmassa on neljä tasoa, joilla voi edetä aina kun kerää lisää maileja.

KLM on turvallinen lentoyhtiö. Yleensäkin lentäminen on hyvin turvallista. Sanotaan, että on todennäkoisempaa kuolla auto-onnettomuudessa kuin lennon aikana. Kuolonuhreja vaatineita onnettomuuksia KLM:llä on viimeksi sattunut vuosikymmeniä sitten. 2000-luvun alussa viimeksi koneeseen tuli häiriö lintujen takia, mutta silloinkin hätälasku tehtiin onnistuneesti ja ongelmitta.

KLM  Helsinki-Amsterdam

KLM lentää Helsingistä Amsterdamiin muutamia kertoja päivässä. Suora lento kestää noin kaksi tuntia ja sen aikana järjestetään ilmainen tarjoilu. Jos varaa lennot tarpeeksi aikaisen, lentohinnat voivat olla hyvinkin edulliset. KLM lento on yksi yleisimmistä tavoista matkustaa Suomesta Hollantiin.


Kommentit

KLM — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>