Historia ja Tausta

Natuurhistorisch Museum Rotterdam on Rotterdamin kaupungin omistama luonnonhistoriallinen museo, joka sijaitsee keskustassa. Museo perustettiin vuonna 1927 ja se on yksi vanhimmista museoista Hollannissa. Alun perin museo sijaitsi Diergaarde Blijdorfin puistossa, mutta siirtyi nykyiselle paikalleen vuonna 1995.

Museon tarkoituksena on herättää kiinnostusta luonnon monimuotoisuutta kohtaan sekä tarjota tietoa ja näkökulmia ihmisten ja ympäristön suhteesta. Museon kokoelmat koostuvat laajasta valikoimasta esineitä ja näytteitä, jotka kertovat eläimistön, kasvien ja geologian kehityksestä ja monimuotoisuudesta.

Kokoelmat ja Näyttelyt

Natuurhistorisch Museum Rotterdamilla on valtava kokoelma eläimiä, kasveja ja kiviä eri puolilta maailmaa. Museon näyttelyt tarjoavat kävijöille tietoa ja elämyksiä luonnon monimuotoisuudesta ja sen suojelusta. Näyttelyissä on esillä muun muassa uhanalaisia eläinlajeja, dinosaurusten aikakauden jäänteitä sekä tulivuorten ja maanjäristysten vaikutuksia.

Museo järjestää myös erilaisia tapahtumia ja työpajoja niin lapsille kuin aikuisillekin. Näissä voi esimerkiksi tutustua eläinten jäljitelmiin, suurentaviin mikroskooppeihin sekä osallistua luontoaiheisiin leikkeihin ja peleihin.

Museon Tarina

Natuurhistorisch Museum Rotterdam on tärkeä osa Rotterdamin kaupungin kulttuuriperintöä ja se on suosittu käyntikohde niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Museo tekee myös yhteistyötä muiden museoiden ja tutkimuslaitosten kanssa sekä tarjoaa asiantuntija-apua erilaisiin luontoaiheisiin projekteihin.

Museon tavoitteena on levittää tietoa ja tietoisuutta luonnon monimuotoisuudesta ja sen suojelusta. Se pyrkii myös herättämään keskustelua ja ajatuksia ihmisten ja ympäristön välisestä suhteesta. Natuurhistorisch Museum Rotterdam onkin erinomainen paikka tutustua luontoon ja sen ihmeisiin sekä oppia uutta ja nähdä vanhaa luonnonhistoriaa erilaisissa näyttelyissä ja tapahtumissa.
Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Virtuaalikierros

Natuurhistorisch Museum Rotterdam tarjoaa virtuaalikierroksen, jonka avulla voit tutustua museoon omalta tietokoneeltasi. Virtuaalikierros tarjoaa mahdollisuuden tutustua museon näyttelyihin, keräilyihin ja kokoelmiin interaktiivisella tavalla. Voit liikkua museon tiloissa, tarkastella näyttelyesineitä ja saada tietoa niiden taustasta. Virtuaalikierros on erinomainen tapa kokea museo myös silloin, kun et pääse paikan päälle.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Natuurhistorisch Museum Rotterdam järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja kävijöilleen. Museossa voi osallistua esimerkiksi työpajoihin, luentoihin ja näyttelyiden avajaisiin. Työpajat tarjoavat mahdollisuuden oppia uutta ja osallistua käytännön toimintaan, kuten valokuvaukseen tai luonnontieteellisiin kokeisiin. Luennot taas tuovat museoon alan asiantuntijoita, jotka jakavat tietoaan ja käsittelevät ajankohtaisia aiheita. Museon tapahtumat ja aktiviteetit tarjoavat mielenkiintoista sisältöä kaikille ikäryhmille ja kiinnostuksen kohteille.

Opastus ja Koulutus

Natuurhistorisch Museum Rotterdam tarjoaa opastettuja kierroksia museossa, joiden avulla voit saada syvällisempää tietoa näyttelyiden sisällöstä. Kierrosten avulla saat lisätietoa esillä olevista esineistä, niiden historiasta ja merkityksestä. Opastuspalvelu tarjoaa myös räätälöityjä kierroksia erilaisille ryhmille, kuten koulu- ja opiskelijaryhmille. Näiden kierrosten avulla opiskelijat saavat syventävää tietoa luonnontieteistä ja niiden merkityksestä. Museossa järjestetään myös koulutustilaisuuksia opettajille, jotta he voivat paremmin hyödyntää museon aineistoja opetuksessaan.


Museokauppa

Natuurhistorisch Museum Rotterdamissa on oma museokauppa, josta löydät laajan valikoiman luontoon ja tiedeaiheisiin liittyviä tuotteita. Kaupasta voi ostaa esimerkiksi oppaita, kirjoja, karttoja, postikortteja, t-paitoja ja pieniä matkamuistoja. Museokauppa on erinomainen paikka löytää lahjoja luonnosta ja eläimistä kiinnostuneille ystäville tai perheenjäsenille.

Kävijän opas

Museossa on tarjolla kävijöille opaspalveluita, jotka auttavat tutustumaan näyttelyihin ja tarjoavat lisätietoja eri aiheista. Opaspalvelut voivat sisältää ilmaisia opaskierroksia ja opasmateriaalia. Museon verkkosivuilta voi myös löytää esimerkiksi älylaitteisiin ladattavia äänikierroksia, jotka tarjoavat lisätietoa näyttelyiden kohteista ja niiden taustoista. Opas henkilökunta on tavoitettavissa ja valmiina auttamaan kaikkiin kysymyksiin vierailun aikana.

Aukioloajat ja liput

Natuurhistorisch Museum Rotterdam on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10.00–17.00. Museo on suljettu maanantaisin. Liput museoon voi ostaa joko paikan päällä tai ennakkoon verkkosivujen kautta. Lipun hinta riippuu vierailijan iästä, opiskelijastatuksista ja muista mahdollisista alennuksista. Museoon on myös mahdollista ostaa vuosikortti, joka antaa pääsyn museoon useampana päivänä vuoden aikana.

Sijainti

Natuurhistorisch Museum Rotterdam sijaitsee Rotterdamissa, Länsi-Hollannissa. Museon osoite on Westzeedijk 345, 3015 AA Rotterdam. Museoon on helppo päästä julkisilla kulkuvälineillä, kuten bussilla ja raitiovaunulla. Lähin bussipysäkki on Westzeedijk ja lähin raitiovaunupysäkki on Nieuwe Binnenweg. Museo sijaitsee myös kävelyetäisyydellä Rotterdamin keskustasta, joten se on helppo saavuttaa myös kävellen tai pyöräillen.


Kommentit

Natuurhistorisch Museum Rotterdam — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>