Historia ja Tausta

Kunsthal Rotterdam on yksi Rotterdamin merkittävimmistä taide- ja kulttuurilaitoksista. Se avasi ovensa yleisölle vuonna 1992 ja on sittemmin houkutellut valtavan määrän vierailijoita eri puolilta maailmaa. Museo on rakennettu Westzeedijkin historialliselle alueelle, lähelle tunnettua Museumparkia.

Museon taustalla on yhteistyö useiden eri taideorganisaatioiden kanssa. Sen perusti yhteistyössä Vrije Universiteitin, Yliopiston museon ja Boijmans van Beuningen -museon kanssa. Tarkoituksena oli luoda paikka, joka tarjoaisi monipuolista ja korkealaatuista taide- ja kulttuuritarjontaa kaikille kävijöille.

Kokoelmat ja Näyttelyt

Kunsthal Rotterdamilla ei ole pysyvää kokoelmaa, vaan se on erikoistunut järjestämään vaihtuvia näyttelyitä. Museo esittelee maailmanlaajuisesti tunnettuja taidekokoelmia eri aikakausilta ja eri taiteenlajeilta. Se on myös tunnettu rohkeista ja innovatiivisista näyttelykonsepteistaan.

Museossa on kuusi eri näyttelytilaa, jotka mahdollistavat monenlaisten näyttelyiden järjestämisen. Taiteen lisäksi Kunsthal Rotterdamissa järjestetään myös muun muassa muoti- ja designnäyttelyitä sekä musiikkitapahtumia.

Museon Tarina

Kunsthal Rotterdam on ollut merkittävä tekijä Rotterdamin taide- ja kulttuurikentässä jo yli kolmekymmentä vuotta. Museossa on järjestetty lukuisia menestyksekkäitä näyttelyitä, jotka ovat saaneet kansainvälistä huomiota.

Museon yksi huomattavimmista saavutuksista oli ”Breitner ja Amsterdam”, joka oli yksi kalleimmista ja monipuolisimmista hollantilaisen taiteen näyttelyistä. Näyttely houkutteli yli 60000 vierailijaa ja keräsi kiitosta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Kunsthal Rotterdam on jatkanut menestyksekästä toimintaansa vuosien varrella ja se on säilyttänyt asemansa yhtenä maan merkittävimmistä taide- ja kulttuurilaitoksista. Museo jatkaa monipuolisen ja laadukkaan tarjonnan tarjoamista taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneille kävijöille.

Virtuaalikierros

Kunsthal Rotterdam on innovatiivinen museo, joka tarjoaa vierailijoilleen myös virtuaalikierroksen mahdollisuuden. Virtuaalikierros mahdollistaa museon tutkimisen kätevästi omalta kotisohvalta käsin. Kierroksella voi tutustua museon eri näyttelyihin ja teoksiin interaktiivisten elementtien avulla. Virtuaalikierros tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, jossa voi tutustua museon kokoelmiin ja näyttelyihin omassa tahdissaan ja haluamassaan järjestyksessä.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Kunsthal Rotterdam tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia tapahtumia ja aktiviteetteja. Museossa järjestetään usein erilaisia teemailtoja, luentoja, konsertteja ja työpajoja. Näitä tapahtumia voidaan järjestää niin aikuisille kuin lapsillekin. Museon tapahtumat tarjoavat kiinnostavia ja elämyksellisiä kokemuksia taiteen parissa. Aktiviteetit voivat esimerkiksi sisältää opastettuja kierroksia, taiteen tekemistä tai työpajoja, joissa voi oppia uusia taitoja. Museossa järjestettävät tapahtumat ja aktiviteetit mahdollistavat syvemmän sukelluksen taiteen maailmaan ja tarjoavat uusia näkökulmia taiteen tulkintaan.

Opastus ja Koulutus

Kunsthal Rotterdam tarjoaa vierailijoilleen erilaisia opastus- ja koulutusmahdollisuuksia. Museon ammattitaitoinen henkilökunta järjestää opastettuja kierroksia, joilla voi oppia lisää näytteillä olevista teoksista, taiteilijoista ja näyttelyiden teemoista. Opastus voi olla saatavilla eri kielillä, jotta kaikilla vierailijoilla on mahdollisuus saada parasta mahdollista opastusta. Lisäksi museossa järjestetään erilaisia koulutuksia ja kursseja, joissa voi syventää omaa taideosaamistaan ja oppia uusia taitoja. Museon opastus- ja koulutusmahdollisuudet tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden oppia ja tutustua taiteeseen ammattilaisten johdolla.

Museokauppa

Museokauppa Kunsthal Rotterdamissa tarjoaa ainutlaatuisen valikoiman taidetta ja designia. Museokaupasta löytyy laaja valikoima taideteoksia, keramiikkaa, koruja, kirjoja ja muita lahjaideoita. Museokaupan valikoima on kuratoitu huolellisesti ja se sisältää niin paikallisia kuin kansainvälisiä taiteilijoita ja suunnittelijoita.

Kävijän Opas

Kunsthal Rotterdam tarjoaa kävijöilleen oppaan, joka auttaa tutustumaan museon laajaan kokoelmaan. Oppaat ovat ammattitaitoisia ja heillä on syvällistä tietoa taiteen historiasta sekä nykypäivästä. Oppaat voivat ohjata vierailijoita eri näyttelyiden välillä ja tarjota tietoa taiteilijoista sekä teoksista. Lisäksi oppaat voivat järjestää opastettuja kierroksia ryhmille ja tarjota yksilöllistä opastusta tarpeen mukaan.

Aukioloajat ja Liput

Kunsthal Rotterdam on avoinna päivittäin klo 10-17. Torstaisin museo on auki pidempään, klo 10-21. Liput museoon voi ostaa joko etukäteen verkosta tai suoraan museosta. Museon verkkosivuilta löytyy tarkemmat tiedot lipun hinnoista ja alennuksista. Opiskelijat ja lapset saavat usein alennuksen lipun hinnasta. Lisäksi museo tarjoaa erilaisia jäsenalennuksia.

Sijainti

Kunsthal Rotterdam sijaitsee täällä. 🙂


Kommentit

Kunsthal Rotterdam — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>