1. Boijmans Van Beuningen – Tämä on yksi Rotterdamin merkittävimmistä taide- ja taideteollisuusmuseoista. Se sisältää laajan kokoelman taideteoksia eri aikakausilta, mukaan lukien maalaukset, veistokset, keramiikka ja design-esineet.
 2. Kunsthal Rotterdam – Tämä museo on tunnettu vaihtuvista taide- ja kulttuurinäyttelyistään. Se esittelee laajan valikoiman erilaisia taiteenmuotoja, kuten maalausta, valokuvia, designia ja muotoilua.
 3. Maritiem Museum Rotterdam – Tämä merenkulkuun keskittynyt museo tarjoaa kiehtovan näkymän merenkulun historiaan ja Rotterdamin satamaan. Näyttelyt kattavat kaikenlaisia merenkulkuun liittyviä aiheita, kuten laivanrakennusta, navigointia ja merimiesten elämää.
 4. Wereldmuseum – Tämä museo keskittyy kulttuuriseen monimuotoisuuteen ja esittelee esineitä ja taiteita eri puolilta maailmaa. Kokoelma kattaa muun muassa etnografisia esineitä, tekstiilejä, koruja ja uskonnollisia artefakteja.
 5. Nederlands Fotomuseum – Tämä valokuvaukseen keskittynyt museo esittelee laajan kokoelman valokuvia eri aikakausilta ja erilaisista teemoista. Se tarjoaa syvällisen näkymän valokuvauksen kehitykseen ja vaikutukseen kulttuuriin.
 6. Chabot Museum – Tämä museo on omistettu hollantilaiselle kuvataiteilijalle ja veistäjälle Henk Chabotille. Museo esittelee Chabotin teoksia ja tarjoaa näkymän hänen taiteelliseen uraansa.
 7. Het Nieuwe Instituut – Tämä instituutti keskittyy arkkitehtuuriin, designiin ja digitaaliseen kulttuuriin. Se järjestää näyttelyitä, tapahtumia ja ohjelmia, jotka käsittelevät näitä aiheita monipuolisesti.
 8. Kinderdijk – Vaikka tämä ei ole perinteinen museo, se on UNESCO:n maailmanperintökohde, joka on tunnettu perinteisistä hollantilaisista tuulimyllyistään. Se sijaitsee Rotterdamin lähellä ja tarjoaa mahdollisuuden oppia hollantilaisesta vesijohtojärjestelmästä ja kulttuurista.
 1. Havenmuseum – Tämä museo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Rotterdamin sataman historiaan ja toimintaan. Museo sisältää laivanrakennusta, historiallisia laivoja ja muita satamaan liittyviä esineitä.
 2. Nederlands Architectuurinstituut (NAi) – Vaikka tämä instituutti on suljettu ja sen toiminta on osa Het Nieuwe Instituut -nimistä laajempaa kulttuurikeskusta, NAi oli aiemmin keskittynyt arkkitehtuuriin ja kaupunkisuunnitteluun. Se keräsi tietoa ja esitti näyttelyitä liittyen arkkitehtuurin kehitykseen.
 3. Railz Miniworld – Vaikka tämä ei ole perinteinen museo, se on ainutlaatuinen minimaailma, joka esittelee Rotterdamia ja hollantilaista maisemaa pienoiskoossa. Tämä on erityisesti lapsille suunnattu kohde, mutta myös aikuiset voivat nauttia tarkkaan rakennetuista pienoismalleista.
 4. Chabot Museum – Kuten mainitsin aiemmin, tämä museo keskittyy taiteilija Henk Chabotin töihin. Voit nauttia hänen maalauksistaan, piirustuksistaan ja veistoksistaan.
 5. Rotterdamse Oogziekenhuis Museum – Tämä museo on silmäsairauksiin ja silmätauteihin keskittynyt. Se tarjoaa näkymän silmälääketieteen historiaan ja kehitykseen.
 6. Het Schielandshuis – Tämä museo sijaitsee historiallisessa rakennuksessa ja se keskittyy Rotterdamin kaupungin historiaan. Voit oppia kaupungin menneisyydestä, sen kehityksestä ja kulttuurisista vaikutteista.
 7. Natuurhistorisch Museum Rotterdam – Tämä luonnonhistoriallinen museo esittelee laajan valikoiman eläintieteellisiä näyttelyitä, kuten eläinten luurankoja, kiviä, mineraaleja ja muita luonnonilmiöitä.

Kommentit

Rotterdamin museot — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>