Amsterdamin edulliset ravintolat: Brouwerij ’t IJ

Olutpanimon esittely

Brouwerij ’t IJ on tunnettu olutpanimo sijaiten Amsterdamin itäpuolella lähellä kaunista tuulimyllyä. Panimo perustettiin vuonna 1985 entiseen kylpylään, ja siitä lähtien se on valmistanut laadukkaita belgialaistyylisiä oluita. Panimon yhteydessä toimii myös baari, jossa vierailijat voivat maistaa oluita paikan päällä. Panimolla on myös opastettuja kierroksia, joissa voi tutustua oluen valmistusprosessiin ja historiaan.

Brouwerij ’t IJ valmistaa monenlaisia oluttyyppejä aina kevyistä ja raikkaista vaaleista oluista tummiin ja täyteläisiin portteri- ja stout-oluihin. Panimo on erityisen tunnettu Belgiassa suosituista biergeistä, kuten tripelistä ja witbierista. Panimolta löytyy myös vaihtuvia erikoisoluita, jotka houkuttelevat kokeilemaan uusia makuja.

Tarjolla olevat oluet

Brouwerij ’t IJ:n baarissa on tarjolla laaja valikoima erilaisia oluita, jotka ovat kaikki valmistettu panimolla. Vierailijat voivat valita mm. klassisten Belgialaisten oluiden, kuten IJwit- ja Natte-oluiden välillä tai maistaa uusia, kausittain vaihtuvia erikoisoluja. Baarista voi tilata oluita suoraan hanasta tai ostaa pulloina mukaan kotiin.

Olutvalikoiman lisäksi baarista voi tilata myös pientä purtavaa, kuten juustoja ja suolakeksejä, jotka sopivat mainiosti oluen kumppaniksi. Baari on suosittu niin paikallisten asukkaiden kuin turistien keskuudessa, ja tunnelma on rento ja viihtyisä.

Ravintolan tunnelma

Brouwerij ’t IJ:n baarissa vallitsee lämmin ja ystävällinen ilmapiiri, jossa oluen ystävät voivat rentoutua ja nauttia laadukkaista oluista. Baarin sisustus on viihtyisä ja Amsterdamin tunnelmaa henkivä, ja tilaa on niin isoille seurueille kuin pariskunnillekin. Kesäisin baari avaa myös ulkoterassin, jossa voi nauttia oluesta auringonpaisteessa.

Baarissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten oluenmaistajaisia ja livemusiikkia, jotka tuovat lisää eloa paikalle. Brouwerij ’t IJ on ehdoton vierailukohde kaikille oluen ystäville, jotka haluavat kokea aitoa hollantilaista panimo- ja baarikulttuuria.

Amsterdamin edulliset ravintolat: Brouwerij ’t IJ

Hinnat ja annoskoot

Brouwerij ’t IJ on suosittu olutpanimo ja ravintola Amsterdamin lounaassa sijaitsevassa Windmillin varjossa. Ravintola tarjoaa herkullista hollantilaista ruokaa kohtuulliseen hintaan. Hinnat vaihtelevat annoksesta riippuen, mutta yleisesti ottaen ravintolassa pääsee nauttimaan maukkaista annoksista edullisesti.

Annoskoot ravintolassa ovat yleisesti ottaen melko reiluja, joten nälkäisempikin ruokailija saa varmasti vatsansa täyteen. Esimerkiksi burgerit ovat isoja ja täyttäviä, ja myös pihvit ja muut pääruoat tarjoavat runsaan annoksen ruokaa. Kannattaa siis tulla nälkäisenä, jotta jaksaa nauttia kaikista herkuista!

Ruokalista

Brouwerij ’t IJ:n ruokalista on monipuolinen ja tarjoaa vaihtoehtoja niin lihaa syöville kuin kasvissyöjillekin. Voit valita esimerkiksi erilaisia burgereita, pihvejä, salaatteja ja muita herkullisia ruokia. Ravintolassa on myös tarjolla välipaloja, kuten paikallisia juustoja ja leikkeleitä.

Erityisesti kannattaa kokeilla ravintolan hollantilaisia erikoisuuksia, kuten bitterballen, kroketteja tai stamppotia. Näitä perinteisiä ruokia ei kannata jättää maistamatta vieraillessasi Brouwerij ’t IJ:ssä. Ruokalista päivittyy sesongin mukaan, joten voit aina löytää jotain uutta ja sesongin mukaista nautittavaa.

Suosituimmat annokset

Vaikka Brouwerij ’t IJ tarjoaa monipuolisen ruokalistan, on ravintolalla myös omat klassikkoannoksensa, jotka ovat erityisen suosittuja vieraiden keskuudessa. Yksi suosituimmista annoksista on ravintolan oma erikoisuus, Brouwerij ’t IJ Burger, joka tarjoillaan herkullisen pekonin ja cheddarkin kanssa.

Myös paikallinen pannukakku, poffertjes, on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen herkku. Pienet, pehmeät pannukakut tarjoillaan yleensä voilla ja siirapilla, ja ne ovat saaneet paljon kehuja ravintolan asiakkailta. Myös frites, eli hollantilaiset ranskalaiset, ovat herkullisia ja suosittuja lisukkeita monissa annoksissa.

Kun vierailet Amsterdamin Brouwerij ’t IJ:ssä, kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä suosittuja annoksia ja maistella erilaisia olutpanimon omia oluita ravintolan rentouttavassa ilmapiirissä.

Kätevät kulkuyhteydet

Amsterdam on tunnettu hyvästä ja monipuolisesta julkisen liikenteen verkostostaan. Kaupunkiin saapuessaan matkailija voi helposti valita useista eri vaihtoehdoista, kuten junasta, lentokoneesta, laivasta tai jopa bussista. Amsterdamin lentokenttä Schiphol on yksi Euroopan vilkkaimmista ja suurimmista kentistä, ja sieltä on helppo jatkaa matkaa kaupungin keskustaan junalla, bussilla tai taksilla. Schipholista kulkevat myös suorat junat eri puolille Hollantia, joten Amsterdamista on helppo tehdä myös päiväretkiä esimerkiksi Utrechtiin tai Haagiin.

Kaupungissa liikkuminen on myös vaivatonta ja edullista, sillä Amsterdamin julkisen liikenteen lipuilla pääsee helposti ja nopeasti tutustumaan kaupungin eri nähtävyyksiin. Tramiteillä, busseilla ja metroilla voi liikkua kätevästi ympäri kaupunkia, ja Amsterdam onkin tunnettu pyöräilystä yhtenä suosituimmista kulkumuodoista. Pyörän vuokraaminen on helppoa ja edullista, ja kaupunkiin on rakennettu runsaasti pyöräteitä, joten pyörällä liikkuminen on turvallista ja mukavaa.

Vinkkejä vierailuun

Kun vierailet Amsterdamissa ja haluat nauttia paikallisista herkuista edullisesti, kannattaa suunnata Brouwerij ’t IJ -panimoravintolaan. Tämä panimo sijaitsee kaupungin itäisessä osassa vehreänä keitaana kaupungin vilinässä. Brouwerij ’t IJ on tunnettu laajasta olutvalikoimastaan ja maukkaista olutravintoloistaan, ja paikan päällä voi myös osallistua opastetuille kierroksille oppiakseen lisää paikan tuotannosta ja historiasta.

Kun suunnittelet vierailua Brouwerij ’t IJ:lle, kannattaa varata pöytä etukäteen, sillä ravintola on suosittu paikallisten ja turistien keskuudessa. Panimoravintolassa voi nauttia paitsi laadukkaista oluista myös herkullisista hollantilaisista ruoista, kuten lihapyöryköistä ja paistetusta kalasta. Hinnat ovat kohtuulliset, ja annokset ovat reilun kokoisia, joten nälkä ei jää varmasti vaivaamaan.

Amsterdamin parhaat oluttuvat

Amsterdam on tunnettu monipuolisesta olutkulttuuristaan, ja kaupungissa on lukuisia erilaisia olutravintoloita ja panimoita, joissa voi maistella paikallisia oluita ja tutustua kaupungin olutperinteeseen. Brouwerij ’t IJ on yksi kaupungin suosituimmista olutravintoloista, mutta manya muitakin mielenkiintoisia olutravintoloita, kuten Arendsnest ja Proeflokaal Arendsnest, joissa voi maistella laadukkaita hollantilaisia oluita eri puolilta maata.

Amsterdamissa järjestetään myös vuosittain olutfestivaaleja ja tapahtumia, joista suosituin on Amsterdam Beer Festival. Tämä tapahtuma kerää yhteen kymmeniä eri olutpanimoita ympäri Hollantia ja tarjoaa maisteltavaksi satoja eri oluttyylejä. Festivaalit ovat suosittuja niin paikallisten kuin turistien keskuudessa, ja ne tarjoavat loistavan tilaisuuden tutustua hollantilaiseen olutkulttuuriin ja maistella erilaisia oluita saman katon alla.