Historia ja Tausta

Rotterdamin Boijmans Van Beuningen -museo on yksi kaupungin tunnetuimmista ja arvostetuimmista taidekokoelmista. Museo sai alkunsa vuonna 1849, kun liikemies Frans Jacob Otto Boijmans lahjoitti kokoelmansa kaupungille. Boijmansin kokoelma koostui pääasiassa taide-esineistä ja historiallisista esineistä.

Vuonna 1958 museum sai uuden nimen, kun D.G. van Beuningenin taideaarteet lisättiin museon kokoelmaan. Van Beuningen oli suuri taidekeräilijä ja hänen lahjoituksensa teki museosta yhden merkittävimmistä taidekokoelmista Euroopassa.

Kokoelmat ja Näyttelyt

Boijmans Van Beuningen -museo sisältää laajan valikoiman taidetta eri aikakausilta ja tyyleiltä. Museon kokoelmat kattavat maalaustaiteen, kuvanveiston, piirustuksen, valokuvauksen ja muun visuaalisen taiteen. Kokoelmat sisältävät tunnettujen taiteilijoiden teoksia kuten Vincent van Goghin, Rembrandtin, Pieter Brueghelin ja Hieronymus Boschin töitä.

Museossa on myös merkittävä modernin ja nykytaiteen kokoelma, jossa on esimerkiksi teoksia Pablo Picassolta, Salvador Dalilta ja Andy Warholilta. Nykytaiteen osastolla on usein vaihtuvia näyttelyitä, jotka esittelevät uusia ja kiinnostavia taiteilijoita sekä nykyajan taiteen trendejä.

Lisäksi museolla on arvokas kokoelma designia ja sisustusesineitä, jossa on esimerkiksi tunnettujen suunnittelijoiden kuten Charles ja Ray Eamesin, Marcel Breuerin ja Arne Jacobsenin töitä.

Museon Tarina

Boijmans Van Beuningen -museo on yksi Rotterdamin suosituimmista matkailukohteista. Sen upea arkkitehtuuri ja monipuoliset kokoelmat houkuttelevat vuosittain tuhansia vierailijoita ympäri maailmaa.

Museo sijaitsee Museokadulla, joka on osa Rotterdamin kuuluisaa museokorttelia. Museokortteli on täynnä erilaisia taide- ja kulttuurikohteita, kuten Boijmans Van Beuningen -museo, Musee du Luxembourg ja Benelux-museo.

Boijmans Van Beuningen -museo järjestää myös erilaisia tapahtumia, luentoja ja työpajoja, joiden avulla vierailijat voivat syventää tietojaan taiteesta ja kulttuurista. Museo on myös tunnettu laajasta julkaisutoiminnastaan, joka sisältää tutkimuksia ja katalogeja taiteesta ja museon kokoelmista.

Boijmans Van Beuningen -museo on kiehtova kohde niin taiteen ystäville kuin kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Museon kokoelmat ja näyttelyt tarjoavat upean katsauksen taiteen historiaan ja nykypäivään.

Virtuaalikierros

Rotterdamin Boijmans Van Beuningen -museo tarjoaa vierailijoilleen myös mahdollisuuden tutustua kokoelmiinsa virtuaalikierroksen avulla. Tämä on erityisen hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät pääse paikan päälle museoon tai haluavat saada ensimmäisen maistiaisen sen tarjoamista taide-elämyksistä ennen vierailua. Virtuaalikierroksella voi vaellella museon eri kerroksissa ja tiloissa sekä zoomata tarkastelemaan yksityiskohtia teoksista.

Kierros mahdollistaa myös museon kokoelmien tutkimisen. Museolla on laaja kokoelma erilaista taidetta eri aikakausilta ja erilaisista taidesuuntauksista. Mukaan mahtuu esimerkiksi vanhoja mestareita kuten Rembrandt, Vermeer ja Van Gogh, sekä modernimpaa taidetta edustavia taiteilijoita kuten Mondrian, Dalí ja Warhol. Virtuaalikierroksen avulla pääsee tutustumaan näihin teoksiin ja moniin muihin.

Tapahtumat ja aktiviteetit

Boijmans Van Beuningen -museossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat vierailijoille uudenlaisen tavan kokea taidetta. Esimerkiksi museon upeissa tiloissa järjestetään usein musiikkiesityksiä, teatteriesityksiä ja tanssiesityksiä, jotka yhdistävät eri taiteenlajit toisiinsa. Tällaiset tapahtumat antavat taideteoksille uudenlaisen contextin ja tuovat niitä lähemmäksi katsojaa.

Lisäksi museossa järjestetään erilaisia työpajoja ja kursseja, joissa voi itse päästä kokeilemaan taiteen tekemistä. Nämä aktiviteetit sopivat niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Museon asiantuntevat opettajat ja taiteilijat opastavat osallistujia luovassa prosessissa ja auttavat löytämään omaa taiteellista ilmaisua.

Opastus ja koulutus

Boijmans Van Beuningen -museo tarjoaa myös opastettuja kierroksia ja koulutusohjelmia erilaisille ryhmille. Opastetulla kierroksella saa syvemmän ja tarkemman käsityksen museon kokoelmista ja niiden taustoista. Opas auttaa vierailijaa näkemään teoksissa piileviä yksityiskohtia ja tarjoaa taustatietoa taiteilijoista ja taidesuuntauksista.

Museossa järjestetään myös koulutusohjelmia eri-ikäisille opiskelijoille, aina varhaiskasvatuksesta korkeakouluun asti. Nämä ohjelmat tukevat opetussuunnitelmia ja tarjoavat mahdollisuuden tutkia taidetta käytännössä. Oppilaat pääsevät itse tekemään taidetta ja osallistumaan erilaisiin taiteeseen liittyviin projekteihin museon tiloissa.

Boijmans Van Beuningen -museossa on siis monipuolisia mahdollisuuksia tutustua taiteeseen niin paikan päällä kuin virtuaalisesti. Museon tarjoamat tapahtumat, aktiviteetit, opastus ja koulutus antavat kaikille taiteesta kiinnostuneille mahdollisuuden kokea taideelämyksiä omalla tavallaan.

Museokauppa

Boijmans Van Beuningen museossa on laaja valikoima taidetta ja taideteoksia esitteleviä tuotteita, jotka ovat saatavilla museokaupasta. Museokaupan valikoimasta löytyy muun muassa taidenäyttelyihin liittyviä kirjoja, julisteita, koruja, keräilyesineitä ja kodin sisustustuotteita. Shopista löytyy myös laadukkaita design-tuotteita ja lahjatavaroita. Museokauppa tarjoaa mahdollisuuden ostaa ainutlaatuisia ja luovia lahjoja sekä muistoja museovierailusta.

Kävijän Opas

Boijmans Van Beuningen museo tarjoaa kävijöilleen käytännöllisen opasvihkon, josta löytyy tärkeää tietoa museon näyttelyistä ja teoksista. Opasvihkosta saa hyödyllistä tietoa museon historiasta, taiteilijoista ja kokoelmista. Lisäksi siinä on kartta, joka auttaa navigoimaan museon eri näyttelytiloissa. Opasvihkoon on myös koottu tärkeitä kävijän infotietoja, kuten aukioloajat, lipunhinnat ja ohjeet museon sisäänpääsyyn. Opasvihkot ovat ilmaisia ja niitä voi noutaa museon sisäänkäynnillä.

Aukioloajat ja Liput

Boijmans Van Beuningen museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11.00–17.00. Museo on suljettu maanantaisin. Museoon on ilmainen sisäänpääsy alle 18-vuotiaille ja Rotterdamin kaupunkikortin omistajille. Aikuiset maksavat pääsylipun, jonka hinta vaihtelee riippuen näyttelyistä ja ajankohdasta. Liput voi ostaa museon verkkosivuilta tai paikan päällä lipunmyynnistä. Museossa suositellaan varautumaan jonottamiseen erityisesti ruuhka-aikoina, joten liput kannattaa hankkia etukäteen.

Sijainti

Boijmans Van Beuningen museo sijaitsee Rotterdamin keskustassa Museumpark-puistossa. Museoon on helppo päästä julkisilla kulkuneuvoilla. Lähistöllä on useita raitiovaunu- ja bussipysäkkejä, joilta on lyhyt kävelymatka museoon. Museon ovet ovat avoinna kaikille taiteesta kiinnostuneille ja se on esteetön kaikille vierailijoille. Museon läheisyydestä löytyy myös useita ravintoloita, kahviloita ja muita nähtävyyksiä, joten museokäynnin voi yhdistää muihin aktiviteetteihin Rotterdamin kaupungilla.


Kommentit

Boijmans Van Beuningen — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>